Fåvang stasjon

Fakta om
eiendommen

Beliggenhet

Kontakt

Toril Dahl Hjelseth

Eiendomssjef, nord/midt Send e-post

Terje Fuglseth

Drifts- og vedlikeholdssjef, nord/midt Send e-post

Fåvang stasjon er en nedlagt stasjon på Dovrebanen. I dag leies stasjonsbygningen ut til Opplev Kvitfjell AS. De Formidler utleie av hytter, leiligheter, hotell i Kvitfjell og Ringebuområdet 

Stasjonen ble åpnet som Myre stoppested i 1896 da jernbanen ble forlenget fra Tretten til Otta. 1898 ble Fåvang oppgradert til stasjon og fikk 1921 det nåværende navnet. Stasjonen ble fjernstyrt 1966, persontrafikken ble nedlagt 2001 og den har i dag status som fjernstyrt kryssningsspor.

På stasjonsområdet ligger også Fåvang godshus.

Om Fåvang

Fåvang er et tettsted i Ringebu kommune i Oppland. Tettstedet har 642 innbyggere per 1. januar 2013, og ligger sør i Gudbrandsdalen, 51 kilometer nord for Lillehammer. Tettstedets sentrum (Tromsnes) med butikker, sagbruk etc. ligger på østsiden av Lågen, ca. tre kilometer nord for Fåvang kirke. Kirken ble bygget ca. 1630, med materialer fra en eldre kirke, sannsynligvis fra 1300-tallet. Kirken ble fullstendig restaurert i 1951.

På vestsiden av Lågen, ca. 3 kilometer fra Fåvang sentrum, ligger Kvitfjell alpinanlegg. Kvitfjell var arena under Lillehammer-OL i 1994. I Kvitfjell arrangeres det verdenscup i super-G og utfor hvert år. Lågen (Gudbrandsdalslågen) byr på et rikt fiske.

Visste du at det gamle navnet på Fåvang er Fodevang?

 

Flere bilder av stasjonen