Hollenderkvartalet

Leiligheter og næringsarealer i miljøvennlig prosjekt i Schweigaardsgate 40 - 46. Første boligprosjekt som klassifiseres etter BREEAM-NOR-manualen.

Fakta om
prosjektet

Hollenderkvartalets hjemmeside

Fremdrift

2010: Vedtatt reguleringsplan
2016: Byggestart
2018: Ferdigstillelse

Kontakt

Sven Kruse-Jensen

Prosjektsjef Send e-post

Kart

map

Hollenderkvartalet er et trekantformet kvartal på Grønland/Gamlebyen avgrenset av Hollendergata, Schweigaards gate og Grønlandsleiret.

I Schweigaards gate 40, 42 og 46 utvikler Bane NOR Eiendom 62 leiligheter i to bygningskropper fordelt på 6-8 etasjer. På gateplan planlegges næringslokaler med utadrettet virksomhet. I prosjektet er det lagt vekt på høy kvalitet på planløsninger og materialer samtidig som strenge miljøkrav skal oppfylles. Alle leilighetene bygges etter passivhusstandarden og skal sertifiseres som BREEAM-NOR "Very Good". Samtlige leiligheter får egen balkong eller terrasse.

Felles takterrasse og park
Det er felles takterrasse for beboerne i SG 40-46 og direkte adkomst ut i felles park for hele kvartalet på ca. to mål. Det legges opp til et eget sykkelverkstad/skibod for sameiet i SG 40-46, rikelig med sykkelparkeringsplasser og en tydelig grønn, men urban profil.

Prosjektet er utsolgt. Gå til prosjektets hjemmeside for mer informasjon: Hollenderkvartalet