Nå starter byggingen av Drammens beste konferansehotell

Mandag 30. oktober starter byggearbeidene i Doktor Hansteins gate ved Drammen stasjon. Byggingen vil pågå i to år framover. Det nye hotellet skal etter planen åpne i november 2019.

- Nå starter vi for alvor utviklingen av et nytt bymiljø på Strømsø. Når dette flotte hotellet åpner rett ved Drammen stasjon med direkte togforbindelse både til Gardermoen og Torp, vil det åpenbart lokke mange nye hotellgjester til Drammen, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

Bane NOR Eiendom har valgt Skanska Norge som entreprenør for byggeprosjektet. Kontrakten har en verdi på ca. 300 millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyd med å ha med oss Skanska på laget. De er et av Norges største prosjektutvikler- og entreprenørkonsern, og vi er trygge på at byggeprosjektet under deres ledelse vil bli håndtert profesjonelt og med god kvalitet i alle ledd, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

Quality Hotel
Allerede i 2016 inngikk Bane NOR Eiendom (den gang ROM Eiendom) intensjonsavtale med NordicChoice. Det nye hotellet vil inngå i Quality-kjeden og får 249 rom. Bygget blir 14 etasjer høyt og 13.700 kvm stort. Konferansefasilitetene blir meget gode, blant annet bygges det en stor sal med plass til 400 personer.

I tillegg til det nye hotellet vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, serveringssteder og nye byrom. Til sammen kan det oppføres ca. 40.000 kvm kontor, hotell og servicefunksjoner rett ved Drammen stasjon.

Pendlerparkeringen flyttes 30. oktober
På grunn av byggearbeidene i Doktor Hansteins gate flyttes pendlerparkeringen derfra til Drammen godsterminal (innkjøring fra Kreftings gate).

Ny p-plass i Drammen