Offisiell åpning av sykkelhotell ved Sandvika stasjon

Bane NOR inviterte til offisiell åpning av nytt sykkelhotell ved Sandvika stasjon. Vi vet at mange har gledet seg til at sykkelhotellet skulle åpne, en av dem er ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, som var tilstede for å delta på åpningen.

Sykkelhotellet er plassert i passasjen mellom torget ved taxiholdeplassen og starten av gågaten ved Sandvika stasjon. Hotellet har plass til 160 sykler plassert i to høyder, og det vil fremdeles være god plass til fotgjengere i passasjen.

– Dette sykkelhotellet er det syvende av sitt slag i Norge, og vi i Bane NOR synes det er et flott tilbud som forhåpentligvis fører til at flere velger å sykle til og fra stasjonen, sier Petter Eiken, konserndirektør Knutepunkt og eiendom i Bane NOR.

Fasaden på sykkelhotellet er laget i laserfrest Cor-ten stål, og designet av Element arkitekter.

Klikk her for å se film fra åpningen

Abonnementsordning

For å få tilgang til sykkelhotellet, betaler man 50 kroner pr. måned via en SMS-løsning. Syklene står trygt bak låste dører, og åpnes via en kode når syklisten henter eller leverer sykkelen sin. Dette bidrar til en trygg løsning og for sikkerhets skyld settes det opp kameraovervåkning.

Klikk her for å se video om hvor enkelt det er å bruke sykkelhotell

Fakta

  • Eier og oppdragsgiver: Bane NOR, divisjon Knutepunkt og eiendom
  • Arkitekt: Element arkitekter
  • Entreprenør: Vika Entreprenør
  • Elektro: Norconsult/Bravida
  • Stålleverandør: Euroweld