Planlegger å selge hotell og kontorbygg på Drammen stasjon

Vi planlegger å selge både vårt nye hotell, Quality River Station, og det snart ferdigstilte kontorbygget vegg i vegg, Drammen Business Center, på Drammen stasjon.

De to nye næringsbyggene på til sammen 27.000 kvadratmeter, er plassert på et av Østlandets viktigste knutepunkt, og begge er fullt utleid. Vi får stadig henvendelser fra potensielle kjøpere.

Vi har fokusert på kvalitet og bærekraft gjennom hele utviklings- og byggeprosessen, og kontorbygget er BREEAM-NOR-sertifisert. Vår erfaring er at svært mange investorer, både norske og internasjonale, ser på slike bygg som interessante objekter. Nå som vi er i mål med å utvikle og ferdigstille de to byggene, vurderer vi, i tråd med vår strategi, å la andre overta som eier.

Med vår unike tomtebank er vi en av Norges største eiendomsutviklere. Vi har som strategi å utvikle og oppføre næringsbygg og boliger ved knutepunkt i byer og tettsteder. Hensikten er å selge de ferdigutviklede eiendommene på riktig markedsmessig tidspunkt, og slik generere utbytte til Bane NOR.

Dette er første gang vi selger et hotell, men vi har tidligere solgt flere egenoppførte og profilerte kontorbygg på knutepunkt, blant annet tre kontorbygg i Schweigaards gate ved Oslo S og ett i Zander Kaas gate rett ved Bergen stasjon.

Quality Hotel River Station

Det nye konferansehotellet som vi vurderer å selge, har 247 rom, konferansekapasitet til 500 personer, restaurant og bar. Nordic Choice Hotels er leietaker. Med sine 14 etasjer og 13.000 kvadratmeter har hotellet allerede blitt et landemerke på Strømsøsiden av Drammen, særlig på grunn av sin karakteristiske arkitektur, høyde og beliggenhet. Hotellet åpnet i november i fjor.

Drammen stasjon Business Centre (DBC)

Det nye, moderne kontorbygget er på 13.700 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer. Bygget er fleksibelt, universelt utformet og egnet for flere leietakere. Det har en rekke felles-fasiliteter, som f.eks. resepsjon, møtesenter, treningsrom med dusj- og garderobefasiliteter og sykkel- og bilparkering. På gateplan er det bedriftsrestaurant, samt en kaffebar som er åpen for publikum. På taket er det anlagt en solrik takterrasse med flott utsikt til elven. Kontorbygget er fullt utleid. De største leietakerne er Statens vegvesen, Fylkesmannen i Oslo og Viken, KPMG og Evolve Business Space.

Kontorbygget er BREEAM-NOR-sertifisert i klassen «Very good», har passivhusstandard og er klassifisert i energiklasse A.