TROJAN av LELLO//ARNELL

Rom for kunst er stolte over å presentere TROJAN, en temporær installasjon av kunstnerduoen LELLO//ARNELL.

Hvor: Oslo S, utvendig fasade ved øvre Jernbanetorg.
Visningsperiode: 23. februar - 16. september 2017

 

I TROJAN er det byen som er betrakter - som brytes opp og settes sammen igjen. Verket er 8 meter i diameter og består av 94 høyglansede, sorte fasadeplater, plassert i ulike vinkler på fasaden av Oslo S. Verket glir inn i mengden av nye, blanke og innovative bygg i området. Samtidig representerer det negativt rom; et sort hull, en portal eller et invertert søkelys.  


Refleksjon har vært et nøkkelbegrep i kunstnerskapet til Jørgen Craig Lello og Tobias Arnell siden de begynte å samarbeide i 2003. Gjennom sitt arbeid med verdensbildet har de jobbet med en grunnidé om den fragmenterte og skjøre virkeligheten som fysisk manifestering. Betrakteren og rommet transformeres og føres inn i et slags kvantefysisk univers.

Oslo by er i sterk vekst og skal øke med over to hundre tusen innbyggere frem mot 2040. Spørsmålene melder seg: Hvordan bygger man en god by? Hvilket verdensbilde, visjon og prioritering skal man legge til grunn? Og hva skjer dersom man gjør feil?

LELLO//ARNELL                        

Jørgen Craig Lello (f. 1978) & Tobias Arnell (f. 1978) har samarbeidet siden 2003 da de studerte ved Kunstakademiet i Oslo. De benytter seg av logisk brutte tankerekker, falsk forklaring og fiksjonelle scenarier i sin utforskning av hvordan verden fortolkes og forstås.
                        
De arbeider primært med skulptur, men lar gjerne dette mediet blø ut i fotografi, maleri og billedverk. Visuelt bærer verkene preg av en resignert trash- og DIY-estetikk, med pretensjoner om slickness, og selv om arbeidene er fundamentalt idé-baserte, gjennomsyres de av en sterk materiell og skulpturell fremgangsmåte.

LELLO//ARNELL har de siste årene hatt en rekke utsmykningsoppdrag og blitt innkjøpt av blant annet Statoils kunstsamling, Sørlandets Kunstmuseum, Centre for Graphic Art i Ljubljana og Astrup Fearnley samlingen.

www.lelloarnell.com

Rom for kunst 

Rom for kunst er den temporære kunstsatsingen til ROM Eiendom som fra 1. mai vil bli en del av Bane NOR, og har vært drevet siden 2001 på Oslo S. Intensjonen er å skape positive kunstopplevelser for reisende og besøkende på stasjonen. Kulturbyrået Mesen er produsent og kurator for satsingen Rom for kunst.

Pressekontakt
Vibeke Christensen
vibeke@mesen.no / +47 928 86 812