Åpnet sykkelhotell i Larvik

Fredag 19. mai ble det nye sykkelhotellet på Larvik stasjon åpnet med brask og bram. Larviks ordfører Rune Høiseth stod for den offisielle åpningen, og alle fremmøtte fikk servert kaker og kaffe.

Tekst av Kristin Paus Foto av Cecilie R. Lindegaard

Bane NOR Eiendom, den stolte eieren av stasjonen, ble representert på åpningen av direktør Stasjoner Knut Johansen. Han er meget fornøyd med sykkelhotellet. 

- Jeg syns sykkelhotellet har blitt veldig fint både inne og ute. Med det flotte utvendige veggmaleriet, malt av Mattis Anvik, er hotellet veldig godt synlig i bybildet og innbyr til bruk. Inne er det god plass, lyst og vennlig, og alt er flunkende nytt, sier Johansen.

Som en del av åpningsarrangementet ble det også signert en sykkelbyavtale for Larvik. Det var ordføreren i Larvik, fylkesordføreren i Vestfold fylkeskommune og en representant for Statens vegvesen som signerte avtalen.

Sykkelhotellet på Larvik stasjon er det femtende sykkelhotellet ved norske jernbanestasjoner hvor de reisende kan parkere sykkelen sin innendørs og innelåst slik at den står trygt og tørt i all slags vær.

Fakta: 

  • Sykkelhotellet har plass til 65 sykler
  • Bane NOR Eiendom står for driften
  • Abonnementsordning via SMS, kr. 50,- per mnd.
  • Larvik kommune og Bane NOR Eiendom har sammen dekket kostnadene ved å få sykkelhotellet opp og stå. Larvik kommune har bidratt med kr. 500 000,- og Bane NOR Eiendom med kr. 200 000,-. Dette inkluderer portløsning, betalingsløsning og videoovervåkning.
  • Videoovervåkingen utføres av Bane NOR Teledrift