Bekrefter stor etterspørsel etter nye, sentrale Oslo-boliger

Totalt 150 solgte leiligheter hittil i år er den hyggelige statusen for boligutviklingsprosjektene Grefsen Stasjon og Eufemias Hage som ROM Eiendom er medeier i. Og ROM har flere boligprosjekter på gang.

- Vi er overveldet over interessen for leilighetene og kan skrive under på at det er stor etterspørsel etter sentrale og miljøvennlige leiligheter i hovedstaden, sier administrerende direktør Petter Eiken i ROM Eiendom.

Fra de første leilighetene ved Grefsen stasjon ble lagt ut for salg i 2010, har totalt 623 blitt solgt. Når prosjektet er ferdigstilt om fem-seks år, vil det bestå av 1.100 leiligheter. Eufemias Hage blir et nytt boligkvartal i Bjørvika beliggende mellom Barcode og fjorden. Kvartalet vil bestå av totalt 145 leiligheter og skal ferdigstilles høsten 2018.

- I ROM Eiendom er vi glade for å kunne bidra til å dekke noe av Oslos enorme boligbehov. Vi er også veldig fornøyde med at leilighetene vi selger har en høy miljøstandard og ligger sentralt ved kollektivknutepunkt slik at beboerne i størst mulig grad benytter kollektive transportmidler, sier Eiken.

Redusere boligmangelen i Oslo med «fast-track»?
Boligmangelen i Oslo er et velkjent problem og et yndet diskusjonstema for lokale myndigheter, eiendomsaktører og boligkjøpere. Petter Eiken slår fast at boligproblemet er sammensatt.

- Jeg tror man kan klare å øke boligbyggingen ved å sikre at kommunen og eiendomsaktørene samarbeider godt og nært. Det viktigste er imidlertid at kommunen har en klar visjon om fremtidens Oslo og jobber konsekvent for å oppfylle denne. En idé kan være å gi spesielt bærekraftige utbyggingsprosjekter som underbygger visjonen, en slags «fast-track» i den kommunale saksbehandlingen, sier han.

ROM Eiendoms neste store boligprosjekt i Oslo er Hollenderkvartalet i Schweigaardsgate 34. Her blir 64 nye leiligheter innflyttingsklare i 2018. Salget startes opp i august 2016 og mange interessenter har allerede meldt seg.