Drammen - Quality Hotel River Station

Konferansehotellet like ved Drammen stasjon skal stå ferdig i november 2019.

Fakta om
prosjektet

Fremdrift

Oppstart regulering: 2015
Godkjent regulering: 2016
Byggestart hotell: 2017
Åpning hotell: november 2018
Byggeperiode kontorer, flere trinn: 2018-2025

Kontakt

Sven Kruse-Jensen

Prosjektsjef Send e-post

Kart

map

Bane NOR Eiendom utvikler næringsbebyggelse rett syd for Drammen stasjon. Målet er å etablere Drammens beste hotell og kontorarbeidsplasser i umiddelbar nærhet til Buskerudregionens største knutepunkt.

Et fullskala konferansehotell

Det er skrevet under en intensjonsavtale med Nordic Choice-kjeden Quality Hotel og etter planen skal hotellet stå ferdig i november 2019.

Planene for området inneholder kontor, hotell og servicefunksjoner på knutepunktet Drammen stasjon. Konferansehotellet er under bygging og får 249 rom, konferansekapasitet til 500 personer samt restaurant og bar. Med sine 14 etasjer og 13 000 kvadratmeter vil hotellet bli et landemerke på Strømsøsiden av Drammen. 

Konferansebygg kledd i "fiskeskjell"

Konferansedelen er et eget bygg på tre etasjer vegg i vegg med hotellet. Fasaden kles med aluminium i et fiskeskjell-mønster som vil reflektere sollys og gjenskinn fra elva. I konferansedelens første etasje ligger hovedrestauranten til hotellet, som også tilbyr uteservering. Storsalen ligger i andre etasje og har plass til 400 personer. I tillegg til store møter, konferanser og kurs, kan salen også benyttes til eventer, konserter og show.

Nærheten til tog og flytog er en et stort konkurransefortrinn. Gangavstanden til stasjonen er bare et minutt eller to. Det har lenge vært et ønske fra både Drammen kommune, Vy og Flytoget å få et hotell her.

På gateplan legges det til rette for utadrettet virksomhet som restaurant/cafe, treningssenter og servicefunksjoner.

- Det er helt i orden å bygge høyt i området ved jernbanestasjonen. Det ligger i arealplanen vi nettopp vedtok. Vi er glade for at ROM Eiendom (nå Bane NOR Eiendom) nå realiserer planene om hotell ved stasjonen, som har ligget i kortene i mange år. Hotellskissene som nå foreligger, er fantastiske, et kjærkomment bidrag til utviklingen av byen, fortalte ordfører Tore Opdal Hansen til Drammens Tidene 11. oktober 2015.

Bestill et rom eller ta en titt på hotellet på hjemmesiden til Nordic Choice Hotels.

Flere kontorarbeidsplasser

Like ved hotellet er det planlagt et kontorbygg på 13.000 kvadratmeter. Bygget er egnet for flere leietakere og får en rekke felles fasiliteter som resepsjon, møtesenter, treningsrom, sykkelparkering og garderober. På gateplan blir det kantine for ansatte kombinert med café for publikum, og på toppen en takterrasse med sol og utsikt til elven. Det er estimert to års byggetid på kontorbygget.

Se intervju med prosjektsjef Sven Kruse-Jensen publisert på Estate Play 13. juni 2019.