Drammen er større enn Oslo*

Det er jobbet målrettet med byutvikling i Drammen de siste tiårene. Drammen har skapt en ny, egen identitet som by, og vi er med på den store transformasjonen!

Publisert: 25. april 2024 klokken 14:54

Torg med mennesker. Boliger omringer torget. Grønt og fint.

Godsløkka er et av områdene i Drammen som skal transformeres til en ny, attraktiv bydel i Drammen - kun et steinkast fra stasjonen! Foto: LundHagem

I Drammen har vi mange spennende prosjekter. Vi sitter på store, sentrale tomter flere steder i Drammen som vi skal foredle etter beste evne for å bidra til at Drammen blir et attraktivt sted å bo og jobbe.

Noe har vi allerede gjort, som byggingen av Quality Hotel River Station og Drammen Business Center, mens andre prosjekter er planlagt eller under bygging; Drammen Helsepark, Proffen Hageby, Godsløkka og Grønlandskvartalet, Tangenkaia, Fjordbyen, Drammen stasjon, Sundland og Skamarken.

Alle disse prosjektene viser at Bane NOR Eiendom satser tungt og langsiktig i Drammen – her skal vi være lenge.

– En fordel vi har, er at vi har store, finansielle muskler. Det betyr at vi kan ta risikoen ved å igangsette et prosjekt selv om vi ikke har fylt opp alle kvadratmeterne med leietakere ved byggestart. Det gjorde vi for eksempel med det nye kontorområdet ved stasjonen, Drammen Business Center. Vi fikk tidlig inn Statens vegvesen, som trengte plass til IT-folkene sine, rundt 150 arbeidsplasser. Da skapte vi en motsatt pendlervei – at folk dro fra Oslo til Drammen for å jobbe. Dermed begynte snøballen å rulle, og nye leietakere og arbeidsplasser ble etablert. For oss er det en fin bonus at vi kan legge til rette for nye arbeidsplasser i distriktet, samtidig som vi følger opp samfunnsoppdraget vårt om å få flere til å bruke toget, sier Morten Austestad, direktør for Utvikling i Bane NOR Eiendom.


Publisert: 25. april 2024 klokken 14:54