Velkommen til lansering av Sundland Verk

Sundland jernbaneverksteder transformeres til et nytt og levende byområde i Drammen. Bli med på lanseringen torsdag 8. februar for å bli bedre kjent med historien til Sundland, tilbudene som allerede finnes her og fremtidsvisjonen for den historiske bygningsmassen som nå blir Sundland Verk.

Publisert: 16. januar 2024 klokken 15:26

Fasaden på et av byggene på Sundland. Byggene er bygget i rustrød teglstein og har store vinduer.

På Sundland Verk er det i alt 13 historiske bygg, totalt 43 000 kvadratmeter med areal, velegnet for ny, variert bruk. Foto: Knut Neerland / Magent Fotografer

Dato: Torsdag 8. februar
Tidspunkt: 16:00 - 19:00

Vi inviterer til et variert program med tre deler du er velkommen til å bli med på alt eller delene du finner mest spennende. Det er gratis parkering på området under arrangementet.

Bane NOR Eiendom har satt i gang en omfattende transformasjon av det som i 1911 var blant Drammens største og viktigste arbeidsplasser som NSBs sentralverksted. Når hele Sundland er ferdig utviklet vil det være rundt 800 boliger og et mangfoldig bylivstilbud her. Dette er flere tiår til, og Sundland består allerede av 13 historiske bygninger som utgjør totalt 43 000 kvadratmeter velegnet for ny, variert bruk.

Med ønske om å skape et sted som gir noe til nærmiljøet i de kommende tiårene, startet Bane NOR Eiendom reisen med å midlertidig transformere den eksisterende bygningsmassen — fra Sundland jernbaneverksted til Drammens nye byområde.

Allerede i dag kan du besøke spennende aktører på Sundland, og mer skal det bli — her vil det komme tilbud, aktiviteter og opplevelser for alle. Området får navnet Sundland Verk og vil allerede i år invitere til arrangementer for både barn og voksne.

Bli med på lanseringen av Sundland Verk

For å markere starten på et spennende år og tiår for Sundland Verk inviterer vi alle til en lansering ettermiddagen torsdag 8. februar.

Drammens ordfører Kjell Arne Hermansen åpner programmet. Det blir utstilling av de nye planene, presentasjon av visjonen, historiefortelling om Sundland jernbaneverksteder, historievandring i og mellom bygningene, musikalsk innslag og et innspillsverksted. Vi stiller med pølser, bakst, kakao og kaffe, og aktiviteter for barna.

Vi håper du har lyst og anledning til å delta — ta med en venn, familie eller kolleger. Arrangementet er en ypperlig mulighet til å bli bedre kjent med hva som kommer på Sundland Verk, og til å dele egne ønsker om tilbud og opplevelser som kan passe Drammens nye byområde.

Program

Dato: Torsdag 8. februar
Tidspunkt: 16:00 - 19:00

Vi inviterer til et variert program med tre deler — du er velkommen til å bli med på alt eller delene du finner mest spennende. Det er gratis parkering på området under arrangementet. 

16.00: Oppmøte og utstilling (Pantografen)

  • Velkomst i Pantografen
  • Utstilling av prosjektet
  • Innspillsaktivitet
  • Drammen Pølseforening serverer pølser, Eiker Vekst serverer boller og kakao, Egge Gård serverer eplemost
  • 16:20 - Gå mot Vy Kompetansesenter  

16.30: Del 1: Lansering og presentasjoner (Vy Kompetansesenter)

  • Velkomstsord ved Bane NOR Eiendom
  • Ordfører Kjell Arne Hermansen
  • Presentasjoner om Sundland Verk

17.15: Del 2: Historievandring, omvisning og konsert

  • Liten historievandring ved Drammen Historielag
  • Omvisning og besøk hos aktører
  • 18.00: Jernbanens Musikkorps spiller i Spor 11 (Bygg D)

18.15: Del 3: Innspill og pølser (Pantografen)

  • Drammen Pølseforening serverer pølser, Eiker Vekst serverer boller og kakao, Egge Gård serverer eplemost
  • Innspillsverksted: Del dine ønsker for Sundland Verk
  • 19.00: Adjø og velkommen tilbake

Påmelding

Du kan lese mer om arrangement på facebook, samt melde deg på 


Publisert: 16. januar 2024 klokken 15:26