Vi oppgraderer og fornyer stasjonsarealet på Skøyen stasjon

Mange lurer på hva som skal skje på Skøyen stasjon siden deler av stasjonen er stengt av og utilgjengelig for reisende. Grunnen er at vi skal fornye og oppgradere stasjonsarealene under sporet.

Publisert: 15. november 2023 klokken 12:13

Illustrasjon av hvordan hovedinngangen blir når arbeidet er ferdig Trine Berglund, PLUS Arkitektur

– Skøyen stasjon er et viktig knutepunkt med mange reisende hver dag. Stasjonsarealet er preget av slitasje og dårlig inneklima, det er trangt og lite innbydende. For å forsøke å bedre forholdene gjennomføres det derfor en fornyelse av arealene, forteller vedlikeholdssjef i Bane NOR Eiendom, Espen Skaarer Johansen.

Arbeidet vil pågå fra 6. november 2023 til ca. april 2024. Det er viktig å presisere at toget går som normalt gjennom hele perioden.

Dette skal vi gjøre:

  • Vi skal bygge om trappen til spor 3 og 4 for å gjøre arealet mer åpent og tilgjengelig.
  • Vi skal legge nye gulv med ny varmeløsning og nye overflater.
  • Vi oppgraderer med nye overflater som bidrar til å dempe akustikk. Vi skal benytte flere typer overflater i arealene; eikespiler, profilerte paneler i lys, brent leire og noe rå betong som bevares.
  • Det blir ny belysning.
  • Det blir ny ventilasjon i deler av bygget.
  • Vi installerer nye dører.

 

Arbeidet gir konsekvenser for de reisende

Mens arbeidet pågår blir vi nødt til å stenge av deler av stasjonen. Stasjonsarealet og inngang vest stenges helt for publikum i perioden frem til jul. Det innebærer at reisende må benytte trapper opp til plattform fra østsiden av Drammensveien mens arbeidene pågår. Heiser til og fra plattform vil heller ikke være tilgengelige i perioden før jul, noe som er svært beklagelig for reisende som er avhengige av heis.

Til tross for at arbeidene skal pågå i ca. 6 måneder, kan vi heldigvis åpne for tilkomst til stasjonens plattformer med heis tidligere. Dersom prosjektet følger planlagt fremdrift åpner vi for at reisende kan benytte seg av heisene fra 22. desember.

Vi tilrettelegger etter beste evne

For å gjøre det enklere for deg som reisende å forstå hvor du skal gå for å komme deg til plattformene har vi satt inn tiltak. Blant annet har vi satt opp skilt som gir informasjon om prosjektet og ny adkomstvei. Piler skal hjelpe deg til og fra plattformer via trapper i øst. I tillegg til god skilting bemanner vi trappeoppgangene til plattformene med vektere som kan bistå de reisende i perioden stasjonen er helt stengt. Vekterne kan bistå med informasjon og veiledning, samt at de bistår og hjelper deg opp og ned trappene. For eksempel kan de støtte deg opp trappen eller hjelpe deg å bære kofferten din.

Når heisene er i drift igjen avvikler vi vektertjenesten ved stasjonsinngang øst.

– Vi beklager ulempene arbeidet medfører, og håper det ikke gir for store utfordringer. Stasjonen har behov for oppgraderinger, og vi ser frem til å tilby alle reisende moderne stasjonsarealer på Skøyen stasjon våren 2024, meddeler Skaarer Johansen.  


Publisert: 15. november 2023 klokken 12:13